Me järjestettiin isännän kanssa nyt ne ystävyyspileet (joista raatiossakin oli juttuja)

Muodollisuutta juhlissa edusti seuraavanlainen menu, jonka suunnittelussa suurena apuna on ollut JonnaKonna. KIITOS JONNA!!!! Oli ihana kokata jotain sellasta, mitä ei ollu koskaan kokannu eikä edes maistanut =) Pieniä kommelluksia sattui =) esim paprikakeittoon piti varata 12 paprikaa, ni meitsillä oli numerokieppi ja ostin 21 =P noo eräs tuttavaperhe sai 3 litraa paprikakeittoa lounaaksi =) Sama kävi mangosorbetissa, että ku sitä piti tehdä 11 hengelle, ni sitä tais tulla 20 hengelle =) ja pakastin on täynnä sorbettia =P (joka ei hivellyt suuremmin makuhermoja =P se ristittiin samaan kastiin kuin pullapitko =P eli jos tarjolla on pullapitkoa tai korvapuustia, ni ehdottomasti se korvapuusti käy paremmin kaupaks)

Paprikakeitto kiehui kahdesta kattilasta yli oikee kunnolla ja koko hella oli täynnä kiehuvaa keittoa!!!

Chili-paprikat poltti mun sormenpäät niin, että koko illan mulla oli tunne, että oon lämäyttäny kädet kuumalle levylle! Ja ku olin hiplannu naamaa niillä sormilla, ni saunassa tuntu että naama on tulessa =P Vieläkin, kun puren kynsiä (SIIS EN TOD PURE KYNSIÄ, MUTTA...) ni chili maistuu =) Ihan hyvää =) parempaa ku kynneli =P

Tässä siis menu:

Tulinen paprikakeitto

Annoksia 4
Yksi annos 0,5p/ koko ohje 2p

6 halkaistua punaista paprikaa joista on poistettu siemenet
2 tl kasviöljyä
2 sipulia hienonnettuna
3 valkosipulin kynttä murskattuina
1 hienonnettu chili, siemenet poistettu
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1,25 l kasvislientä
2 rkl Worcestershire-kastiketta
2 tl Tabascoa
jauhettua mustapippuria
2-3 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa

1. Kuumenna grilli. Pane paprikanpuolikkaat pelille kuoripuoli ylöspäin ja paahda niitä vastusten lähellä n. 10min, kunnes niiden pinta alkaa mustua. Pane paprikat kuumina muovipussiin ja sulje pussi. Anna paprikoiden jäähtyä.
2. Kuumenna paprikoiden jäähtyessä kasviöljy suuressa pinnoitetussa kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit sekä murskatut valkosipulinkynnet ja hauduta niiä, silloin tällöin sekoittaen n. 5 min, kunnes ne ovat läpikuultavia.
3. Kuori jäähtyneet paprikanpuolikkaat ja lisää ne kattilaan. Lisää kaikki muutkin aineet, basilikaa lukuun ottamatta. Kuumenna kiehumispisteeseen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 min.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja kuumenna tarvittaessa uudelleen kiehumispisteeseen. Mausta hienonnetulla tuoreella basilikalla
.

 

*******************************************************************************************************

Setsuanin härkää

Annoksia 4
Yksi annos 3,5p/koko ohje 14

300g naudan ulko- tai sisäfileetä ½cm:n suikaleina
2 tl kasviöljyä
3 porkkanaa tulitikun kokoisina suikaleina
4 tuoretta punaista tai vihreää chilipippuria, siemenet poistettuina ja mahdollisimman ohuina suikaleina
4 kevätsipulia tai 6cm purjoa ohuina suikaleina
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina

Marinadi:
1 rkl tummaa soijakastiketta
1 munanvalkuainen
1 tl ohratärkkelystä(eiköhän maissitärkkelys käy yhtä lailla?)

Kastike:
1 rkl valkoviiniä tai vettä
1 rkl tummaa soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl seesaminsiemenöljyä

1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadiainekset.. Kaada marinadi lihasuikaleiden päälle ja sekoita. Anna maustua 10 min.
2. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset
3. Paista maustuneita lihasuikaleita kuumassa wokissa tai pinnoitetussa pannussa 1 tl:ssa öljyä 3-5 min, kunnes liha on hieman ruskistunut. Ota pois pannusta.
4. Lisää 1 tl öljyä pannulle ja paista porkkanaa 2 min. Lisää chili, kevätsipuli tai purjo ja valkosipuli. Jatka paistamista noin 2 min, kunnes porkkana on hieman pehmennyt.
5. Lisää lihasuikaleet pannulle ja kaada päälle kastike samalla koko ajan sekoittaen. Paista n. 1 min, kunnes liha on lämmennyt ja kastike sakeutunut. Tarjoa välittömästi.

Keitettiin kaveriks riisinuudelit


******************************************************************************************************

Mangosorbetti

Annoksia 4
Yksi annos 2,5p/koko ohje 10p

2 mangoa kuorittuina ja paloiteltuina
2 rkl sitruunamehua
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 kananmunan valkuainen
½ dl sokeria

Koristeluun:
2 passionhedelmää

1. Soseuta mango, sitruunamehu ja valkoviini monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri kevyesti vatkaten.
3. Lisää valkuaisvaahto mangososeeseen kevyesti nostellen. Jäähdytä sorbettia vähintään 4 tuntia.
4. Nosta sorbetti pehmenemään jääkaappiin n 10 min ennen tarjoamista. Halkaise passionhedelmät ja koverra siemenet koristeeksi. Annostele hieman pehmennyt sorbetti jälkiruokamaljoihin ja koristele passionhedelmillä.

Mangoa ei ollu tarpeeks, ni lisäsin joukkoon ananasta - tuoretta.


********************************************************************************************************

Pitkän ja rauhallisen illastamisen jälkeen lähdimme ulos pelaamaan valopiiloa =) Eli pimeässä pelattavaa piilosta, jossa etsijällä saa olla taskulamppu kokoajan päällä. Piilossa olevat joutuvat antamaan omilla taskulampuillaan valomerkin, mikäli etsijä epätoivon vallassa joutuu merkki-huutoon turvautumaan. Tää peli oli aivan ehottomasti parasta, mitä ulkona voi ystävien kans puuhata!!!! Ei ees ollu jännäpissa tunnetta kertaakaan, ku oli niin hauskaa ja pysty täysin luottamaan ystäviin, että ne ei tee mitään källejä!! Mitä nyt itse säikähdin, kun löysin yhden piilon...

Sit saunaan!!! Ja rupattelua =) Ja juuri ennen vieraitten kotiutumista tuhottiin vielä juustokakku =)

Kyl oli kivvaa!!!

Ihaninta oli se, että kaikki oli valmiita valopiiloa pelaamaan!! Ja vaatevarasto ja lamppujen mukaanottaminen oli hyvin hoidettu!!

Eli olimme aikuisia ja lapsia =)

KIITOS RAKKAAT YSTÄVÄT!! OTETAAN TOKI TOISTEKIN!!!