mitä jos joskus saamme lapsen, ja mulla on ihan kamalat odotukset häneltä!? ku nyt haaveilen kaikenlaisesta, niin kuinka iso riski on joutua uuteen kriisiin, kun haaveet ei kaikesta huolimatta käykään toteen!?

Mitä jos lapseni "inhoaakin" minua! Mitä jos häntä ei kiinnostakaan kiva leikkimökki-hiekkalaatikko-systeemi? Mitä jos häntä ei kiinnostakaan lähteä huvipuistoihin? Mitä jos hän ei haluakaan olla sylissä? Mitä jos häntä ei kiinnostakaan satukirjat? Mitä jos häntä ei kiinnostakaan lastenohjelmat? Mitä jos häntä ei kiinnostakaan meidän koirat? Mitä jos hän ei haluakaan kyläillä meidän kanssamme ystäviemme luona? Mitä jos hän ei haluakaan olla mummulassa? Mitä jos hän ei haluakaan sellaisia leluja, joita nyt hälle haaveilen?

Mitäs jos mulla on liian suuret odotukset häneltä siihen, että kun hän on KOVASTI TOIVOTTU JA ODOTETTU ja siksi rakastan häntä YLI KAIKEN, ni mitä jos hän kokee sen ahdistavaksi? Mitä jos meidän suhteet eivät olekaan lämpöiset? Mitä jos olemme etäisiä? Mitä jos vuoden kohokohdat eivät olekaan perhetapaamiset? Mitä jos välit rikkoontuvat?

Mistä nämä ajatukset yhtäkkiä tuli?

Kait sitä osaa sitte olla realisti ja elää normaalia elämää, eikä nosta sitä lasta mihinkään kultatuolille tai jalustalle, vaikka elämän alku ei olekaan ollut itsestään selvyys?!

Mitä jos musta tulee kusipää-äiti, joka puolustaa lastaan liian intensiivisesti? Mitä jos kaikki muut vanhemmat puhuvat selän takana juuri siten, että "toi satu on niin raivostuttava ku se ei huomaa ku oman lapsensa olemassaolon ja sen lapsi ei tee koskaan mitään väärää!!"

PLÄÄH!

kunhan pohdin! ehkä tää on ihan normaalia? jotenki vaan uskon, että kyllä se siitä sitten lutviintuu, kun sen lapsen saamme!

niin tai siis lapset! toki haluamme useamman!

mutta mitä jos meille annetaankin vain yksi? onko hän sitten kaveripiirissänsä sellaisen seläntakanapuhumisen kohde, että "no toi ku nyt on ainut lapsi, ni se on tottunu aina saamaan kaiken eikä se osaa leikkiä muiden kanssa siks ku sillä ei oo kotona ollu sisaruksia, joiden kans sen ois oppinu...."

VOI ETTÄ!!!!