mä oon lähiaikoina miettiny usein, mutta en paljon, paikkakuntamme muita lapsettomia pariskuntia. Sitä en tiedä, ovatko he tahattomasti vai vapaaehtoisesti lapsettomia, mutta lapsettomia kuitenkin... heitä on ikäluokissa ihan laidasta laitaan!

mut eniten mietityttää tietysti lähes meidän ikäiset ja varsinkin vanhat!

eilen sitten mietin sitä, että onkos näillä lapsettomilla jotain harrastuksia tms, joihin he sitten energiansa suuntaavat... oon ihan varma, että kaikilla muilla on joku ERIKOINEN SIISTI EPÄTAVALLINEN harrastus tai intohimo, johon voi energiansa suunnata!

mut sit ku aloin miettii, et mitä ne vois olla, ni emmä keksiny... yksistä tiedän, että he ovat innokkaita maailmamatkaajia ja autoharrastajia, yhden kotona on kans joku erikoinen auto, yhdet on kovia eränkävijöitä, yks on kovasti mukana järjestötoiminnoissa.... mut onko  noi nyt niin siistejä ja erikoisia?? no ehkä se maailmanmatkailu - et aina mennään johki siistiin maahan.. (no oikeesti en ees tiä, et harrastavatko he enää, mut sillon ku mä olin laps, ni ne matkusti paljon)

no on toi vaeltaminen ja eränkäyntiki aika siistii, ainaki siisteihin maisemiin pääsee!

autoista mä en piittaa pätkääkään!!

järjestötoiminta aiheuttaa vaan ressiä, ku pitää olla velvotteita joka paikkaan.

mitähä sitä itelleen keksis? bonzai-puut? orgideat? noi on ollu nyt paljon pinnalla... matkustaminen ja eränkäynti ei liiemmälti innosta, vaik voishan satunnaisesti harrastaa... käsityöt? PLÄÄH! niis ei oo mitään erikoista! mut se on totta, et käsitöitä tekee enempi vanhemmat, joilla lapset eivät enää ole pieniä... et sinänsä erikoista mun ikäiselle...

posliininmaalaus, lasitaide, puutyöt, askartelu... PLÄÄH noi on kaikki sellasii, et ois kiva tehä omille lapsille tai lasten kanssa....

EI NYT HOTSITA MIKÄÄN!!! puutarhaa ois mahtava laitella, mut se vaatii rahaa, ja nyt IVF:n alla ei oo YHTÄÄN YLIMÄÄRÄISTÄ!!! ja puutarha on kuitenki siitä kiva, että sitä voi tehä vähän kerralla! pitkälle meillä jo on suunnitelmia! joten niiden kans menee hetki, kunhan päästään aloittamaan.

emmä sit tee mitään! mä vaan elän tätä samaa elämää päivästä toiseen! ilman sen suurempia suunnitelmia ja päämääriä!

vaikka ois kivaa ku ois joku intohimo! joku jossa sais tehdä ja touhuta ja näkis tekemisensä jäljet... PUUTARHA! se on aina mielessä! joten taidan keskittyä sen toteuttamiseen...

mut se ei oo sillee siistii!! ja sit sitä pitää tehä sillä silmällä, että jos joskus se lapsikatras kuitenkin olisi, niin heillä tulisi olla tilaa ja virikkeitä ja turvallisuutta! eli ihan mitä vaan ei voi toteuttaa, sillä moni haave sisältää lapsi-vaaran (isot vesielementit! sillat! kiviaidat! - niis ois kiva läträtä ja kiipeillä ja kivikossa viihtyy käärmeet... tosin onhan noi käärmeet uhka meidän ihanille koirillekin...)

PLÄÄH!