meillä puutarha on _PIKKASEN_ jäljessä naapureiden puutarhoja... meidän kukat ei oikeen jaksa kasvaa loistoonsa... kestää TOSI TOSI TOSI kauan, että nuput aukeaa. ei auta, vaikka lannottaa =P johtuneeko sitten siitä, että ne on suurin osa vasta tänä keväänä istutettu.

viime syksynä ekan inssin jälkeen istuttamani kukkapenkit on ollu jänniä, niissä on kuutta eri perennaa ja sipuleita. sipulithan kukki ensin, ja nyt jokainen perennalajike puhkeaa kukkaan eri aikaan =P luotan että enskesänä se on kukassa runsaammin ja aikaisemmin ja pidempään =P nyt on vasta kaksi kukkaa kukkinu ja loput tekee vasta nuppuja.

yhtään en muista, mitä niissä on, mutta onneks oon kirjoittanut nimet ja sijainnit reseptikirjaani =)

päiväliljat on TOSI TOSI TOSI pieniä!! ku vertaa naapureiden päiväliljoihin =P mut ne onki istutettu keväällä... gladiolukset oli KAUAN pelkkänä lehtenä, mutta nyt niihin on tullu kukkanuput =) voih, kohta ne on KAUNIIT!!! liljat, joita istutin peräti kolme kappaletta, ovat puhenneet kukkaan jo viimeviikolla =P mä oon aivan liljafani!! tilasinkin juuri viherpeukalto.fi:stä neljänkymmenen liljan mix-paketin =P ja sata sipulikukkaa =P ja kuunliljoja ja loistotädykettä ja sammalleimua =) (jaah, taisinki niistä jo mainita täällä)

Ruusupenkit kukkii kauniin hennon ujosti! siellä täällä on mahtava kukinto ja vieressä monta nuppua aukeamaisillaan =P enää ei haittaa silmää sekään, että niitä itse ruusuja on harvakseltaan =P ensvuonnahan odotan niiden kasvavan runsaammin, ku leikkaan ne talveksi.

oon katkonut jokaisen lakastuneen kukkasen niistä pois, sillä ohjeissa oli, että kun leikkaa kuihtumat pois, ni samalle oksalle kasvaa moninkertainen määrä uusia kukkia =) en kyl usko, että noihin tänäkesänä enää uusia kasvais, ku ne tuntu olevan nii paljon myöhässä ja myöhään istutettu, mutta enskesänä sitte =)

voi että mä ootan, että noi gladiolukset herää kukkaansa!!! aika ihania!! liljat istutin keväällä typeryyksissäni niiden gladien sekaan, ja ne hukkuu sinne täysin! täytyy siirtää ne sit kukinnan lakattua iha omalle kuningatarpaikalleen =) samaan paikkaan, mihin tilatut liljatkin sitten istutan.

onko muuten niin, että gladiolukset ja liljat pitää nostaa talveks pois maasta?? osaisko joku kertoa?