Meidän lääkärihän on kokoajan painottanu, että "sun EI tartte laihduttaa!" mutta mä oon silti ottanu läskit puheeks joka kerta, sillä kaikki maallikothan tarjoaa ensimmäiseks hoitokeinoks laihduttamisen... kerranhan se lääkäri sit suostui määräämään metformit, mut ei enää uusinu reseptiä =P

Sillon ku alotin pisteet, ni lähetin lekurille postia, että onko tutkittua tietoa siitä, että miten laihduttaminen vaikuttaa hedelmöittymishäiriön korjaantumisessa? Lomalta palattuani kun katsoin postini läpi, oli siellä lääkärin vastaus. Hän ei ole koskaan törmännyt kyseisenlaiseen teoriatietoon, eli hän uskoo, että laihduttaminen ei vaikuta hedelmöittymishäiriön korjaantumisessa. Hän ei ole myöskään koskaan kuullut, että hoitavat ja tutkivat lääkärit olisivat neuvoneet laihduttamaan häiriöläisten kohdalla. Hän kuitenkin lupasi ottaa asiasta selvää, että josko olisi käytännön kokemuksia.

Hän kuitenkin JÄLLEEN KERRAN painotti, että ei ole tarvetta laihduttaa ja liikaa ei varsinkaan saa pudottaa, eikä liian nopeaa, sillä sitten hormonitoiminta saattaa häiriintyä ja sitten on taas kova odottaminen, että tilanne normalisoituu.

Mut siitä huolimatta mä laihdutan!!! Sillä jos hoitoihin pääsee vasta keväällä, ni sitä ennen ehdin laihtua kivasti ja ehdin myös tasapainottamaan tilanteen... ja sit katotaan, josko me oltais eka käytännön tutkimuspari =)