aamiainen tarjoiltiin jälleen kerran kattoterassilla. se oli vähä hassua, että ku mentiin terassille, ni meidän piti sanoo huoneemme numero ja tilat kahvi pöytään. meitsi ei kahvista perustanu mut isäntä tietty tartti sitä.

aamiainen oli samaa tasoa ku edellisessä hotskassa. ja kyl maha täytty!

sit mentiin siihe hotskaa vastapäätä olevalle marian kirkolle. sinnekin pääsi ilimaseks sisään ja se oli kyl komee näky!!! siel oli meneillään muutama pienempi messu mut silti turistit sai kulkee vapaasti. rippituoleissa kävi kuhina, ku ihmiset kävi ripittäytymäs. eri tuoleihin oli merkattu, et millä kielillä missäkin voi ripittäytyä. ripin pystyi tekee kasvotuste papin kanssa niin ku kiskan luukulla, tai sit siten avoimesti, että ripittäytyjä näkyi kaikille mut pappi oli "verkon" takana piilossa.

sit lähettii shoppaileen tuliaisia. kierreltiin tuliaispuoteja ja iha vaa puoteja =) mukaan tarttu paitaa, huivia, patsasta yms yms. itsellemme ostettiin gollegehupparit =) pitäähä sitä ny näyttää suomes et on oltu italias ja roomas =) toisel lukee italia ja toisel rooma =) mulla se roma, ku senhä voi lausuu myös että ruma =)

mä etsin iha kokoajan madonna+lapsi- patsaita, mut en löytäny... niitä madonna ja aikuinen kuollut jeesus -patsaita oli iha joka paikas, mut mä halusin lapsen (ylläri ylläri, iha niinku oikeessa elmässäki) Ei edes marian kirkossa ollut!!! ihmettelin kovasti, sillä eikös katolinen maa just "palvoki" madonnaa ja jeesuslasta... vai oonko ymmärtäny iha väärin...

muutamia ikoneja heistä oli, mut mä HALUSIN patsaan tai taviksen kuvatuksen... en ikonityyppistä.

iltakävelyllä nähtiin erään liikkeen mainosikkunassa sellasia "tauluja" jois on just "aito" kuva, mut päätettiin kierrellä viel muitaki paikkoja, et jos löytyis patsasta tms.

eräästä kaupasta sit löysin sellasen savesta valetun muototaulun jossa on feikki madonna ja lapsi... se ei oo aidon näkönen, mut se on kaunis ja se sopii suomalaiseen sisustukseen kuin nenä päähän =) kaiken lisäks se näyttä puulta =) ja se on KAUNIS! ja HALPA! se oli VAIN 8 eur ja se on kuitenkin ISOHKO =) se kelepaa mulle loistavasti! ja se sopii meidän sisustukseen =)

vietiin ostokset hotskalle ja lähdettiin kierteleen pienempiä nähtävyyksiä =) fontana di treviä, espanjalaisia portaita, valtiotaloa, kaupungintaloa, mäk donaldsia *hih*, pantheonia jne jne jne. matkan varrelle osui sellaisiakin upeita nähtävyyksiä, joita ei oppaista ja kartoista löytyny =) mut siis arkkitehtuuri on upeaa ja patsaat komeita! puistojakin löytyi =) ja niis oli kiva istuskella =)

resitentti tai pääministeri tai mikä italiassa ny sit onkaa korkein jehu, ni se oli talollasa, ku siel oli vartijat ja liput ja kaikkee =) sen puistos me sit istuiltiin ja kehitettiin kaikkii kivoi tarinoita nähtävyyksistä - ku ei sitä kunnon opasta siis ollut.

kierrettiin ja kierrettiin ja kuvattiin ja nautittiin. sit hotskalle suihkuun ja levolle. pari tuntii taas nukuttii päikkäreitä.

sit lähdettiin katsomaan sellanen aukio, mistä lähetettiin livenä tapahtumia MTV-kavanalle (siis EI kolomoselle *hih* vaa sille musa kanaalille) paikka löytyi helposti, mut siel ei ollu enää pileitä. lava ootti purkua tai seuraavan päivän jameja =) sitä ohjelmaa nimittäin tuli telkasta suorana joka päivä.

siel aukiolla ois ollu sellanen maanalainen kirkko, mut eihä se enää ollu auki ja seuraavana päivänä ei enää ehditä menee.

käveltii jälleen ympäriinsä ja istuiltiin puistossa. sit hotskalle pukeutumaan ykkösiin *hih* ja kattoterdelle illastamaan. nyt päätettiin mennä sen verran myöhään, että ei olla paikan ainoat syöjät =) me ku elettiin suomen ruoka-aikataluissa, jotka eros italialaisesta täysin =)

söimmä spaghetti alla carbonaraa ja jätskii =) istuttiin ihanan lämpöisessä illassa, kynttilän ääressä ja hyvää ruokaa syöden. terassi oli täynnä hotellin muitakin asukkaita ja tunnelma oli kiva.

mut ison jädeannoksen jälkeen iski kylmyys ja väsy ja niin painuimme pehkuihin. jälleen uni tuli heti.