lento meni hyvin ja istuttiin ikkunapaikalla =) meits iha ikkunas ja isäntä roikku sylis =) katteltiin maisemia ja nautittiin niistä jo iha sikke palijo =)

laskeutuminen suju loistavasti, eikä mun korvis tuntunu juuri lainkaan.

kentällä oli helppo seurata opastauluista, että minne laukut tulee. laukut oli helppo ottaa ja sit vaa seuraamaan kylttejä junalle. lipun ostoon ja leimaamiseen ja junaan nousuun saatiin tukea eräältä suomalaiselta perheeltä. he opastivat erittäin hienosti. KIITOS HEILLE!! emme vain siinä ihmisvilinässä päässeet samaan vaunuun ja kiittäminen jäi vähä huonoks... ja se harmittaa! koko rooman ajan etsin heitä katseellani, että ois voitu kiittää kunnolla. mut ei nähty =(

junassa meidän seuraan liittyi yksin matkaava suomalainen tyttö, joka kertoi menevänsä 3kk vaihtoon 4-5 tunnin päähän roomasta. juteltiin niitä näitä ja isäntä rohkeni kysyä, mistä tyttö on - ja eteläpohojalaanenha hänKIN oli =) isäntä tuumas että murteesta tunnisti ja siksi kysyi =)

Oli niin hellyyttävää ku isäntä kertoi tytölle, että me voitettiin tää matka novasta =) itse olin vähä vaivautunu, ku piti kasvotuste rakkaustarinaa referoida tuntemattomalle =) ainahan mä sen kaikille kyl kerron, mut että tuntemattomalle ja puolentunnin yhdessäolon aikana =) lyhyt referointi sai kelvata =)

teimme erosi sit rooman juna-asemalla

junamatkalla katteltiin tietysti uteliaina ulos ikkunoista, ja kauhistuttiin siitä, et kui rumaa ja sotkusta siellä oli!! tuntu, että ihmisten tunkiot -suorastaan kaatopaikat- oli radalle päin... radan varsi oli täynnä roskia, pihat oli sottaisia, "pellot" oli täynnä roskaa... ja kuolleita kasveja (tietysti saatto johtua vuodenajasta ja yltiöhelteestä). juna-asema oli muuten siisti, mut ne radat... TÄYNNÄ ROSKIA! 

astuimme asemalta ulos ja suuntasimme kartan mukaista hotellipaikka kohden =) edellä menvän pariskunnan kimppuun kävi paljon varoitetut kerjäävät lapset ja heidän mukanaan olevat taskuvarkaat... mut pariskunta nosti sellasen metelin, että varkaus jäi yritykseksi ja porukka säikähti niin, että ne juoksi samantien pois koko asemalta.

hotellille matkaa oli neljä korttelia mut pysähdyimme kolme korttelin kohdalla ja katsottiin karttaa. heti oli paikallinen mies kysymässä tarvitaanko apua =) näytettiin paikka kartalta ja hän neuvoi kääntymään seuraavasta oikealle =) oisha me tietysti osattu siihe iteki mut otettiin enemmän ku kiitollisena apu vastaan =)

hotelli löytyi heti =) ihanan oloinen! kaunis viehättävä viihtyisä jne jne.

respassa esittäydyimme. vastaanottovirkailija meni lievästi hiljaiseksi... hän tutki kahta konetta, mappeja, meidän papereita ja sitten sanoi: "sorry, it´s our mistake" meille oli varattu huone vain kahdeksi yöksi 7.-9.9. matkatoimisto oli tilannut seuraavasti: 6 sep 07 - 09 sep 07, ja hotelli oli äkkiseltään lukenut että 7.-9.07

he järjestivät meille toisen samantasoisen hotellin =) meille sanottiin, että saatta olla yön siin hotellis ja aamul jätätte laukut respaan, ni ne toimitetaan meidän omaan hotelliin omaan huoneeseen. eli me voitiin lähtee het ku ite haluttiin ni kierteleen, ja hotellit hoiti kaiken muun. laukkupoika kantoi meidän laukut uuteen hotelliin ja me päästiin asuttautumaan =) pari tuntii siin kerättiin voimia ja sit lähdettiin kierteleen.

hotelli oli erittäin hyvällä paikalla!! marian kirkon juurella. lähellä juna-asemaa, lähellä triljoonia halpoja kauppaliikkeitä, lähellä triljoonia halpoja ja hyviä ravintoloita ja lähellä kaikkia nähtävyyksiä =)

kierreltiin iha sitä lähistöä siinä ja opeteltiin lukemaan karttoja =) käytiin syömässä ekat pitsat NAMI NAMI NAMI!!! ei oo tarpeeks sanoja kuvaamaan sitä makuelämystä!!! myös ekat jädet otettiin =)

tsekattiin lähistön souveniers kaupat ja yleensäki mainosikkunat.

sit hotskalle lepäileen ja kerään voimia tuleviin lenkkeihin =) tutustuttiin telkkarin maailmaan... viistoista kanavaa näytteli Pavarottin kuvia... sit tajuttiin hyvin äkkiä, että hän oli nukkunut pois =( se oli italialle suuri juttu!!

nukuttiin peseydyttiin ja oleiltiin

huone oli hieno. kaikki oli kiveä ja laattaa, sänky oli ainaki neljän hengen sänky. kylppäri oli siisti. kyl siel kelpas oleilla! hieno neljän tähden hotelli! harmitti vain se, että ei saanu purettua tavaroitaan helposti otettaviks, ku kerta het aamul vaihdettais hotellia.

uni tuli het ja maistui hyvin!