Edelliset tryffelit oli eräänä kauniina päivänä kadonnut jääkaapista. Vaahtosin ihmeissäni isännälle, että ku koirat on päivän aikana syöny KAIKKI tryffelit! Toruskelin jopa koiria... mut isännän sydän ei antanu periks syyttää viattomia luontokappaleita, ja tunnusti, että hänhän ne on sieltä napostellut.

Nooh, mää päätin tehä uusia, hieman eri ohjeella

Kahden suklaan tryffelit

1079047.jpg

Tumma suklaa:

125g kookosrasvaa

1 muna

1dl tomusokeria

0,75dl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

 

Valkosuklaa:

75g kookosrasvaa

100g valkosuklaata

1 muna

1,5dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

Valmista ensin tumma seos. Sulata kookosrasva kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa tomusokeri ja muna vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Valuta sekaan jäähtynyt rasva ohuena nauhana, kokoajan vatkaten, kunnes seos on vaalentunut ja kuohkea.

Valmista valkoinen seos. Sulata rasva ja paloiteltu suklaa kattilassa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi.Vatkaa muna ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Lisää rasva-suklaaseos vähän kerrallaan munavaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on kuohkeaa.

Pursota vuokiin. Meitsille tuli yli 80 kappaletta ja ois tullu muutama enemmänki, mut loppu vuoat.

Ehkä ois kannattanu oottaa kauemmin, ennenku pursotti, sillä seos oli aivan juoksevaa, eikä sitä saanut varsinaisesti pursotettua. Mut sit ku pesi astioita pois, ni seos oli jo niin kovettunutta, että jos ois sellasena pursottanu, ni ois saanu pursotuskuviotaki pintaan ja seos ois ollut PALJON selvemmin kahden suklaan tryffeliä! Eli malttakaa jähmettää seos kunnolla ennen pursotusta. Sit vaa jääkaappiin säilöön.